29 січня - День пам'яті героїв Крут

29 січня річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

До Дня пам’яті героїв Крут в Кролевецькій районній дитячій бібліотеці 26 січня відбулася година скорботи «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». У бібліотеці зібралися користувачі закладу, учні 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М. Лукаша, яким не байдужа пам’ять про полеглих героїв Крут. Заввідділом обслуговування Алла Стожок презентувала книжкову виставку «Крути, Крути, невмируща пам’ять…» та розповіла про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. Крім цього, діти мали нагоду переглянути документальний фільм «Бій під Крутами». Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО.Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Наприкінці зустрічі учасниця заходу Даніелла Шакова подякувала фахівцям закладу за змістовну розповідь та зауважила: «Пам’ять про героїв, які загинули буде прикладом, як потрібно любити свою Батьківщину».

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.