Сторінка історії "Твій біль, Україно..." (до Дня Гідності та Свободи)

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи, встановлений відповідно до Указу Президента України №872/2014 від 13-го листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013 - лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

З нагоди пам’ятної дати в районній дитячій бібліотеці 22 листопада відбулася сторінка історії «Твій біль, Україно…», за участю свідка надзвичайних подій листопада 2013, лютого 2014 року, небайдужого громадянина міста Кролевець Петра Дмитровича Бруякіна. Запрошені на захід учні 9-А та 9- Б класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 мали унікальну можливість почути від очевидця революційних подій в Україні 2013-2014 років про події, які вирували на Майдані, і в Маріїнському парку, і навіть під шоломом бійця «Беркуту». Діти, затамувавши подих, уважно слухали Петра Дмитровича, який не лише розповідав про своє перебування на Майдані під час тих визначних подій, а й про своїх друзів-майданівців Олександра Бобровицького та Івана Дячка. Усі присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні та всіх воїнів, які загинули та гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність України.

Цього дня була презентована викладка книжково-документальної літератури та періодичних видань «Україна – територія єдності і свободи», на сторінках якої були відтворені події зими 2013-2014 років, і імена героїв «Небесної Сотні», і кращі світлини Революції, і мистецтво Майдану. У читальному залі бібліотеки не залишилося порожнього місця, бо в залі була організована виставка-інсталяція, на якій були представлені реалії війни у експонатах: снаряди, уламки, каски, бронежилети, одяг воїна, фотографії тощо.

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.