Літературно-поетична сторінка "Поезія Миколи Калюка - дзеркало його душі" (презентація ІІ збірки поезій Миколи Калюка "Цінуйте миті"

Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2014 «З книгою ми дружимо, живемо не тужимо» розпочалось з літературно-поетичної сторінки «Поезія Миколи Калюка – дзеркало його душі» в рамках Національного проекту «Україна читає дітям». У читальному залі Кролевецької районної дитячої бібліотеки відбулася зустріч учнів 8-А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 з молодим поетом Миколою Олександровичем Калюком. У ході зустрічі відбулася презентація ІІ збірки поезій талановитого юнака Миколи Калюка з поетичною назвою «Цінуйте миті». Ведуча заходу, завідуюча відділом обслуговування Алла Стожок, розповіла про життєвий і творчий шлях поета, а також продекламувала низку поезій зі збірки. Вона наголосила: «Вірші молодого поета красиві, несуть духовну й емоційну напругу, багаті на почуття, враження, любов до ближнього і Батьківщини». Крім того, Алла Василівна розповіла присутнім і про неабиякий хист Миколи до художньої вишивки. З його роботами учні познайомилися, переглянувши мультимедійну презентацію «Художня вишивка ікон».

А далі відбулася щира духовна бесіда між місцевим поетом та учнями, з вуст автора лунали його твори «Горобиновий край, сивочола легенда далека…», «Рідному Кролевцю», «А.С.Макаренку» ті інші. Микола Олександрович також відповів на деякі запитання присутніх та розповів про ряд факторів поетичної творчості.

Наприкінці зустрічі завідуюча відділом Алла Стожок сказала: «Поезія Миколи, як і його душа, чиста, мов сльоза, красива, як його пейзажі, і дзвінка, як весняний струмок чи кришталевий передзвін струн бандури».

У читальному залі районної дитячої бібліотеки організована книжково-ілюстративна викладка «Твої таланти, Кролевеччино!»

/Files/images/111.JPG /Files/images/112.JPG /Files/images/113.JPG /Files/images/114.JPG /Files/images/115.JPG /Files/images/116.JPG /Files/images/117.JPG /Files/images/118.JPG /Files/images/119.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 462

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.