Урок-міркування "Чи бувають права без обов'язків"

У правовій освіті дітей і підлітків важко перебільшити роль дитячої бібліотеки. По-перше, вона володіє інформаційними ресурсами і можливістю донести правові знання до читачів за допомогою як спеціальної, так і художньої літератури. По-друге, властиві для бібліотеки форми і методи роботи роблять серйозні дисципліни емоційно забарвленими і живими. І, по-третє, бібліотека для дітей підтримує тісні контакти з організаціями, які можуть надати юним читачам не лише теоретичну, але й практичну допомогу з правової освіти та з питань захисту дитячих прав.

Саме тому, в районній дитячій бібліотеці, в рамках Всеукраїнського тижня права, який проходить з 7 по 11 грудня, для користувачів бібліотеки, учнів 6-А та 6-Б класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 було проведено урок-міркування «Чи бувають права без обов’язків», участь в якому взяв інспектор Кролевецького відділення поліції ГУНП в Сумській області старший лейтенант поліції Євген Сергійович Барзаковський. Він ознайомив дітей з їх правами, розповів про причини злочинності у нашому суспільстві, засоби, які держава використовує у боротьбі із злочинністю, про роль громадськості в подоланні правопорушень, що таке злочин, чим відрізняється злочин від проступку тощо. Крім цього, фахівці книгозбірні підготували для дітей мультимедійну презентацію «Велика книга про права і обов’язки дітей», а кросворд «Права дитини» дав змогу перевірити знання своїх прав i обов’язків. Кожному учню були роздані буклети «Великі права маленької дитини».

У читальному залі була організована книжково-ілюстративна викладка літератури «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай!»

/Files/images/0912.JPG /Files/images/09121.JPG /Files/images/09122.JPG /Files/images/09123.JPG /Files/images/09125.JPG /Files/images/09124.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 736

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.