Афганістан - чия у тім вина?


На виконання Указу Президента України від 12 червня 2013 року № 329 «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав», з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та з метою гідного вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту таких громадян, їх сімей у районній дитячій бібліотеці з учнями 8-Б класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 був проведений урок мужності «Афганістан – чия у тім вина?». У ході уроку працівники бібліотеки організували зустріч з очевидцями тих лихоліть, нашими земляками: головою Кролевецької районної організації УСВА Володимиром Колодою та воїнами-афганцями Олександром Чаусом, Олексієм Лузаном та Іваном Геращенком, які з перших вуст повідали школярам про перебіг тих жорстоких і водночас героїчних подій. Згадуючи воєнні будні, колишні воїни-афганці відзначили мужність, відвагу та патріотизм своїх бойових товаришів.

Звичайно, цього дня ми не могли не згадати наших земляків, які загинули в Афганістані, це: Лев Васильович Милорадов – рядовий, водій-радіотелеграфіст, посмертно нагороджений медаллю «За відвагу»; Валентин Васильович Петрушенко – рядовий, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки; Анатолій Іванович Страфун – старший лейтенант, бортовий авіатехнік, повітряний стрілець вертольота Мі-8, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки; Олег Олександрович Роєнко – рядовий, воїн 66 окремої мотострілецької бригади, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки; Володимир Григорович Шеремет – рядовий, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки, які ціною власного життя і крові продемонстрували вірність Батьківщині й військовій присязі. «Пам’ять про тих хто не повернувся з бою, не тільки частина нашого світогляду, нашої духовної культури. Подвиги героїв увічнено на меморіальних дошках, Пам’ятних знаках», - наголосила на цьому заввідділом обслуговування Алла Стожок. Вшановуючи тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, схилимо голови у хвилину мовчання.

На зустрічі був присутній молодий, талановитий поет Микола Калюк, який з трепетом і болем у душі читав рядки свого власного вірша «Воинам-интернационалистам». Читаючи вірш, на обличчях дітей мимоволі з’являлися сльози. Крім цього, Микола побажав нашим гостям і всім присутнім здоров’я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, що зветься – Україна.

Протягом заходу школярі мали нагоду переглянути мультимедійну презентацію «Ми будемо довго пам’ятати, і вам забути не дамо», прослухати пісню «Ребята, не пришедшие с войны» та познайомитися з книжково-ілюстративної виставкою «Життя, обірване Афганом», до якої увійшли друковані видання, присвячені історії військових конфліктів на території інших держав та вирізки з газетних статей.

/Files/images/1.JPG /Files/images/2.JPG /Files/images/33.JPG/Files/images/6.JPG /Files/images/99.JPG /Files/images/8.JPG /Files/images/44.JPG /Files/images/5.JPG/Files/images/7.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.