Година скорботи "Чорнобиль не має минулого часу"

Двадцять вісім років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. Джерело атомної енергії, що вважалося цілком безпечним, заподіяло шкоду, реальний обсяг якої і досі не визначений. Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом тисяч років і на величезних територіях. Саме тому тема Чорнобильської трагедії близька нам – українцям.

На виконання листа управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації від 03.04.2014 року №5/460 «Про заходи, пов’язані з 28-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» в Кролевецькій районній дитячій бібліотеці відбулася година-скорботи «Чорнобиль не має минулого часу», учасниками якої стали учні 5-Б класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1. Розпочала годину-скорботи завідуюча відділом обслуговування Алла Стожок віршем Дмитра Павличка «На Чорнобиль журавлі летіли». З розповіді бібліотекаря діти дізналися про трагедію на Чорнобильській АЕС; про героїв-пожежників, які першими стали до бою з непокірним реактором; про причини та жахливі наслідки катастрофи. Крім того, Алла Василівна зачитала школярам листа, який написав герой-пожежник Володимир Правик своїй милій дружині Надії. В рамках заходу учні мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Чорнобиль. Трагедія і біль», а наприкінці зустрічі прослухали пісню «Чорнобильські хати» у виконанні Юрія Васильківського.

У читальному залі була організована тематична книжкова викладка «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять», біля якої було проведено бібліографічний огляд літератури.

По закінченні години скорботи Алла Василівна зачитала учасникам заходу офіційні дані наслідків аварії на ЧАЕС і наголосила: «Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль».

/Files/images/SDC16159.JPG /Files/images/SDC16166.JPG /Files/images/SDC16168.JPG /Files/images/SDC16171.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.