Радість з неба ся являє, Паска красна день вітає

Коли у душі дзвонять дзвони, лагідне сонце пригріває землю, птахи співають – це говорить про те, що прийшло довгоочікуване і найрадісніше свято – Великдень – одне з найбільших серед християнських свят, яке символізує перемогу життя над смертю.

Напередодні Великодніх свят бібліотекар районної дитячої бібліотеки Ірина Лисенко спільно з працівниками Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів для вихованців закладу організували народознавчу годину «Великдень – свято людського прагнення до гармонії, краси і радості», в рамках якої з дітьми було проведено майстер-клас «Великодній час разом з дітьми» з виготовлення писанки-листівки з паперу. Створюючи писанку, вихованці та працівники закладів відчули дружбу всього колективу, побачили згуртованість, внутрішньо відчули радість зустріти Великдень як свято світла і добра. Крім того, в рамках години бібліотекар показала дітям мультимедійну презентацію «Радість з неба ся являє, Паска красна день вітає», з якої дізналися про народні обряди та традиції святкування Великодня; про назви Великодніх яєць (крашанка, крапанка, писанка) тощо.

Дані заходи були проведені з метою подолання ізольованості та зменшення її впливу на формування особистості дітей; виховання дітей у християнських традиціях краю.

Кожна дитина отримала величезне задоволення від проведених заходів. Зі святковим настроєм та великодніми сувенірами, зробленими власноруч, вихованці чекають на головне свято – Воскресіння Христове.

/Files/images/SDC16088.JPG /Files/images/SDC16089.JPG /Files/images/SDC16091.JPG /Files/images/SDC16094.JPG /Files/images/SDC16149.JPG /Files/images/SDC16099.JPG /Files/images/SDC16107.JPG /Files/images/SDC16114.JPG /Files/images/SDC16103.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.