Презентація книги Миколи Калюка "Афганські дороги"

20 березня, в рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання, в читальному залі Кролевецької районної дитячої бібліотеки відбулася презентація надзвичайно цінної книги Миколи Калюка «Афганські дороги», присвячена 25-їй річниці виводу військ із Демократичної Республіки Афганістан. На презентацію видання завітали користувачі нашого закладу, учні 9-А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1. У вступному слові ведуча заходу, заввідділом обслуговування Алла Стожок сказала: ««Афганські дороги» - це Книга Пам’яті про учасників афганської війни, які є уродженцями Кролевецького району або проживають на його території на даний час. Ця книга є цінною не тільки для воїнів-афганців, але й для дітей, онуків та наступних поколінь. Це не просто спогади про учасників бойових дій на території Демократичної Республіки Афганістан. Це жива пам’ять про ті випробування, які випали на долю кожного з них…».

Алла Василівна, представивши автора, надала йому слово. Микола Олександрович розповів про свою роботу над книгою, яка тривала близько п’яти років, про свої розмови з учасниками, очевидцями тих подій. Крім того, автор поділився з учнями інформацією про те, що за час роботи над книгою прочитав дуже багато історичної літератури, переглядав кінофільми, відвідував виставки, присвячені «афганській тематиці», брав участь в усіх військово-патріотичних заходах, які відбувалися в місті та районі.

З синівською любов’ю Микола Калюк подякувавза допомогу у підготовці книги до друку Володимиру Васильовичу Колоді, учаснику бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан, Володимиру Олександровичу Деркачу, військовому консультанту, Світлані Василівні Трусенко – за допомогу в оформленні та Миколі Вікторовичу Авраменку, голові Кролевецької районної ради – за фінансову підтримку видання.

По закінченні заходу присутні висловлювали вдячність автору за проведену велику роботу, небайдужість до людей, яким довелося пройти нелегкими дорогами афганської війни, виконуючи військово-патріотичний обов’язок. Алла Василівна відзначила, що пам’ять людську стерти неможливо, спогади учасників бойових дій, подані в книзі, інші факти будуть виховувати молоде покоління в патріотичному дусі.

…Книга схвилювала всіх. Пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття та книга буде вічним подарунком наступним поколінням.

До заходу у читальному залі був організований інформаційний стенд «Афганські дороги».

Кiлькiсть переглядiв: 556

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.