Ескізи дивовижного життя "Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені"

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову.

203 роки пройшло від Дня народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди, 13 березня 2017 року, у Кролевецькій районній дитячій бібліотеці пройшла зустріч з користувачами книгозбірні, учнями 3-А класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5. Для них бібліотекар відділу обслуговування користувачів 1-4 класів Ірина Лисенко організувала ескізи дивовижного життя «Співуче Шевченкове слово джерельцем струмує в мені». Учням була представлена цікава розповідь про життєвий шлях Шевченка від кріпака до вільної людини; також діти мали змогу переглянути презентацію «Цікаві факти з життя Т.Г.Шевченка» та передивитися мультфільм за віршем Шевченка Т.Г. «Садок вишневий коло хати».

У рамках заходу прозвучали твори Тараса Шевченка у виконанні учнів даного класу, переможців та учасників шкільного конкурсу до Дня народження Тараса Шевченка Лілії Смик, Олександри Желєзняк та Єлизавети Дрозд.

По закінченню Ірина Іванівна зазначила: «Минуло багато років від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості».

Кiлькiсть переглядiв: 348

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.