Година-спогад "Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами"

14 лютого заввідділом обслуговування Алла Стожок організувала і провела годину-спогад «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами», приурочену Дню пам’яті бойових дій в Афганістані. На зустріч із користувачами районної дитячої бібліотеки, учнями 7-А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1завітали почесні гості, наші земляки, колишні воїни афганці: голова Кролевецької районної організації Української Спілки воїнів Афганістану Максименко Анатолій Іванович та молодший сержант, член Кролевецької районної організації Української Спілки воїнів Афганістану Лузан Олексій Григорович. Вони поділилися зі школярами своїми гіркими та сумними спогадами про роки військової служби в Афганістані. Учасники заходу з цікавістю слухали їх розповіді і дізнались багато нового про своїх земляків: їх військову службу, героїзм, готовність завжди прийти на допомогу, трудову діяльність при поверненні додому. Ця зустріч надовго залишиться в пам’яті всіх її учасників. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Афганській війні.

Пам’ять загиблих воїнів-афганців увіковічила виставка-пам’ять «Сини Кролевеччини» із зображеннями наших воїнів-земляків: Милорадова Лева Васильовича, Петрушенка Валентина Васильовича, Роєнка Олега Олександровича, Страфуна Анатолія Івановича, Шеремета Володимира Григоровича. Вони чесно і до кінця виконали свій військовий обов’язок. Честь їм, слава та низький уклін!

Крім того, у читальному залі до заходу була організована книжкова виставка літератури та публікацій з періодичних видань «Афганістан – наша пам’ять і біль».

«Біль від втрат не стихає... сьогодні, ми як ніколи маємо згадувати та пам’ятати про те горе, яке несе війна, про ту ціну, яку доводиться платити матерям, юнакам, ЛЮДСТВУ, щоб наше небо було мирним, щоб світ був затишним, а діти щасливими», - підсумувала ведуча заходу Алла Стожок.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.