9 листопада - День української писемності та мови

До Дня української писемності та мови в читальному залі районної дитячої бібліотеки відбулася інформаційна година «Птицю пізнають по пір’ю, а людину – по мові». Учасники години, учні міських шкіл, продемонстрували свої знання з мови, долучившись до мультимедійної презентації «Рідна мова», намагалися довести свою першість і здобути право називатися кращим знавцем рідної мови серед своїх однолітків. Дітям довелося багато чого пригадати, дати відповіді на цікаві запитання. Найкращим знавцем рідної мови став учень 8-А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Максим Чернишев.

Також 8 листопада книгозбірня запросила до себе на гостини маленьких вихованців, учнів 1-В класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, щоб вшанувати рідне слово українське, доторкнутися до краси української мови, удосконалити свої знання та навички з українського мовлення, відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну мову, милуються нею та плекають її. Бібліотечний «кінозал» прийняв своїх маленьких читачів – таких безпосередніх, допитливих, невгамовних, які із задоволенням поринули у казковий світ мультиків. А ще діти впевнились, що мова наша мелодійна, барвиста і найкраща, бо живе вона у нас у серці.

Крім цього, для читачів закладу було організовано цикл книжково-ілюстративних викладок літератури «Звучи, моя мово чарівна», «Квітни, мово, зірницями слова».

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.