4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин

4 жовтня вся громадська спільнота відзначає Всесвітній день захисту тварин. Ми постійно чуємо, що «природу слід охороняти». Про це говорять вчені, педагоги, журналісти, політики... Ми звикли до цього заклику і навіть не замислюємося над його значенням.
4 жовтня фахівці читального залу районної дитячої бібліотеки запросили учнів 1-В класу поспілкуватися на цю важливу тему.

Бібліотекар Світлана Коваленко представила дитячій аудиторії книжкову виставку, яка розкриває різноманітність тваринного світу України, та особливо зосередила їх увагу на Червоній Книзі України, в яку занесені зникаючі рідкісні види тварин. Вона наголосила:«Людина, яка знищує навколишнє середовище, знищує майбутнє людства. Ми не маємо права руйнувати те, що створювалося не нами. Дуже важливо, щоб тварини, які занесені в Червону Книгу, не потрапили згодом у Чорну Книгу, в яку записані види тварин, які вже повністю зникли на нашій планеті».

Далі дітям було продемонстровано мультимедійні загадки про тварин, а наприкінці зустрічі школярі мали можливість переглянути цікаві мультфільми про тварин.

Якщо наш захід сьогодні зробив когось добрішим до інших істот, то він пройшов не даремно.

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.