Тиждень правових знань у Кролевецькій районній дитячій бібліотеці

У правовій освіті дітей і підлітків важко перебільшити роль дитячої бібліотеки. По-перше, вона володіє інформаційними ресурсами і можливістю донести правові знання до читачів за допомогою як спеціальної, так і художньої літератури, по-друге, властиві для бібліотеки форми і методи роботи роблять серйозні дисципліни емоційно забарвленими і живими.

В Кролевецькій районній дитячій бібліотеці з 3 по 6 жовтня відбувся Тиждень правових знань з низкою заходів, під час яких діти знайомились з їхніми правами, основними державними та міжнародними документами, в яких прописані та затверджені права людини і які утверджують повагу дитини до права. Зокрема, для читачів-учнів 7-9 класів було проведено дискусійні гойдалки «Ти сам у відповіді за свої хибні звички».

Для читачів молодшого шкільного віку було проведено правовий ліцей «Дитина під парасолькою закону», в рамках якого бібліотекар Ірина Лисенко мала нагоду розповісти дітям про права і обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини, сказала про те, як правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та оточуючих. Крім цього, діти із захопленням взяли участь у казковій правовій вікторині, у якій на прикладі героїв відомих казок спробували роз’яснити статті Конвенції про права дитини. До уваги маленьких читачів була представлена ілюстрована книжкова виставка «Я мої права».

В читальному залі для користувачів бібліотеки, учнів 5-8 класів було організовано правові сходинки «Є обов’язки у тебе, їх виконувати треба». Діти разом з бібліотекарем Світланою Коваленко згадали про свої права та обов’язки, які необхідно виконувати. Учасникам заходу були роздані буклети, підготовлені фахівцями закладу: «Вивчаючи свої права», «Права та відповідальність дитини в Україні», «Наші права – щасливе дитинство», «Великі права маленької дитини».

/Files/images/1006.jpg /Files/images/11061.JPG /Files/images/11062.JPG/Files/images/11064.JPG /Files/images/11063.JPG /Files/images/11066.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 355

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.