22 вересня - День партизанської слави

Сьогодні – День партизанської слави ми відзначаємо в умовах неоголошеної війни, болю і втрат за своїх рідних захисників і майбутнє загалом. Вдруге за багато років ми відзначаємо це свято не так піднесено і святково. Тому що, можливо зараз в ці хвилини, на Сході нашої держави гинуть кращі сини й доньки України.

Але ми в цей день не можемо не згадати про наших партизан часів Другої світової війни – нашу славу, нашу гордість, перед якими скинуть шапки цілі століття.

Напередодні Дня партизанської слави, 21 вересня, у читальному залі районної дитячої бібліотеки для читачів книгозбірні, учнів 7-А класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, (класний керівник Лисенко І.В.) був підготовлений історичний екскурс «Від Путивля до Карпат славний шлях пройшов солдат». На захід був запрошений заслужений вчитель України, Почесний громадянин Кролевеччини Яковенко Федір Степанович. Присутні прослухали розповідь про партизанський рух, про дітей – юних партизанів – нескорених, сильних духом людей найвищого ґатунку патріотизму, з чистою совістю, безстрашних, які були готові на самопожертву заради свободи Батьківщини. Завдяки їм окупована земля стала для фашистів караючою землею. В рамках заходу Федір Степанович також мав нагоду поділитися достовірними фактами з життя Ніни Кудрявської, Світлани Ханіної, Віри Миколаївни Бояренко та Віри Демченко. Крім цього, школярі переглянули слайд-презентацію «Діти-герої», підготовлену фахівцями закладу.

До цієї дати в читальному залі була організована книжкова викладка літератури «Шляхами партизанської слави».

У відділі обслуговування користувачів 5-9 класів організована виставка-пам’ять «Війні немає забуття – згадаймо подвиг партизанів».

/Files/images/0921.JPG /Files/images/09215.JPG

/Files/images/09211.JPG /Files/images/09212.JPG/Files/images/09213.JPG /Files/images/09214.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 320

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.